Πλεονεκτηματα γυψοσανιδας

Η γυψοσανίδα αποτελεί τον νέο τρόπο δόμησης κτιρίων, επένδυσης τοίχων και κατασκευών. Η γυψοσανίδα είναι το νέο δομικό υλικό που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια και αντικαθιστά παραδοσιακά υλικά όπως το τούβλο κλπ. Τα πλεονεκτήματα χρήσης της είναι ποικίλα ενώ ολόκληρες κατασκευαστικές βιομηχανίες στο εξωτερικό χρησιμοποιούν αποκλειστικά τον συγκεκριμένο τρόπο δόμησης.

Οι λόγοι για τους οποίους οι γυψοσανίδες έχουν κερδίσει τόσο μεγάλο έδαφος είναι διάφοροι και αξίζει να τους μελετήσουμε.

Γυψοσανιδες Κρυφος Φωτισμος Θεσσαλονικη

Γυψοσανιδες Κρυφος Φωτισμος Θεσσαλονικη

Γυψοσανίδες – τιμές

Ξεκινώντας από τον οικονομικό παράγοντα πρέπει να τονίσουμε το γεγονός πως οι γυψοσανίδες αποτελούν ένα πολύ οικονομικό δομικό υλικό σε σχέση με τα τούβλα. Μπορούμε να βρούμε στην αγορά γυψοσανίδες κορυφαίας ποιότητας όπως οι Knauf σε πολύ χαμηλή τιμή. Πέραν όμως του κόστους απόκτησης του υλικού , σημαντικός παράγοντας είναι και τα εργατικά κόστη. Ο χρόνος δηλαδή που απαιτείται για να ολοκληρωθεί η κατασκευή της γυψοσανίδας από τους ανάλογους επαγγελματίες. Επειδή είναι ένα υλικό πολύ εύκολα διαχειρίσιμο, μειώνονται σημαντικά οι εργατοώρες που απαιτούνται για την τοποθέτηση τους. Έτσι εξοικονομούμε αρκετά χρήματα.

Διαχείριση της γυψοσανίδας

Η γυψοσανίδα είναι ένα υλικό πολύ εύκολο στην διαχείριση του. Είναι πολύ ελαφρύ, μεταφέρεται εύκολα και τοποθετείται ακόμη πιο εύκολα. Σκεφτείτε μόνο τον αριθμό τούβλων που απαιτούνται για να δημιουργηθεί μια μεσοτοιχία σε σύγκριση με τον αριθμό γυψοσανίδων. Το βάρος, η διαχείριση και το κόστος είναι μερικά από τα πλεονεκτηματα της γυψοσανιδας.

Τοποθέτηση των γυψοσανίδων

Η τοποθέτηση των γυψοσανίδων είναι μια εργασία που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Το σημαντικότερο όμως είναι η ακρίβεια της. Για να δημιουργήσουμε έναν τοίχο – μεσοτοιχία απαιτείται πάρα πολύ μεγάλη προσοχή και πολλές φορές βλέπουμε τοίχους με λάθος κλίσεις που δημιουργούν αισθητικά αλλά και δομικά προβλήματα. Με την γυψοσανίδα δεν θα συναντήσουμε τα παραπάνω προβλήματα. Τοποθετείται στην αρχή της κατασκευής ειδικό laser το οποίο με απόλυτη ακρίβει δείχνει που ακριβώς θα τοποθετηθεί η γυψοσανίδα. Κόβονται τα κομμάτια σε απόλυτη ευθεία και τοποθετούνται γρήγορα και σωστά.

Εξοικονόμηση χώρου

Πέραν της εξοικονόμησης χρημάτων κάνουμε και εξοικονόμηση χώρου. Πως γίνεται αυτό; Πολύ απλά λόγω της δομή του υλικού της γυψοσανίδας. Το πάχος ενός τούβλου μπορεί να είναι ίσο με 5 – 6 φύλλα γυψοσανίδας. Άμεσα λοιπόν εξοικονομείται σημαντικός χώρος που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε στον χώρο μας.

Καθαριότητα στον χώρο

Πολύ σημαντικό πλεονέκτημα της τοποθέτησης γυψοσανίδας είναι το γεγονός πως αποτελεί μια “καθαρή” διαδικασία. Για την κατασκευή ενός τοίχου με παραδοσιακά δομικά υλικά θα δείτε πως δημιουργείται πλήθος από μπάζα, σκόνη και σκουπίδια. Για να καθαρίσουν όλα τα παραπάνω μπορεί να χρειαστούν μέρες μόνο για το καθάρισμα. Με τις γυψοσανίδες πολύ εύκολα και καθαρά μπορούμε να κόψουμε και να διαμορφώσουμε το επιθυμητό μήκος και πλάτος. Το μόνο που θα υπάρξει θα είναι λίγη σκόνη. Το συνεργείο μας και ο Χαϊδευτός Μπλάγκος θα φροντίσουν να καθαρίσουν και να περιποιηθούν τα όποια μικρά υπολείμματα.

Καμία επιπλέον εργασία

Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής με γυψοσανίδες δεν χρειάζεται ουσιαστικά καμία εξτρά εργασία. Για έναν τοίχο με τούβλα πρέπει να σοβατίσουμε, να σπατουλάρουμε και να βάψουμε. Όλες αυτές οι εργασίες κοστίζουν σε χρήμα αλλά και χρόνο καθώς και σε καθαριότητα. Με την γυψοσανίδα είστε έτοιμοι να την βάψετε σε ό,τι χρώμα επιθυμείτε γλιτώνοντας όλα τα παραπάνω.

Ηχομόνωση και Θερμομόνωση

Με την γυψοσανίδα εξασφαλίζουμε ηχομόνωση αλλά και θερμομόνωση. Είναι ένα υλικό το οποία εάν ιδανικά συνδυαστεί με ένα μονωτικό υλικό τότε θα έχουμε την απόλυτη εφαρμογή. Η εξοικονόμηση σε χρήματα θα είναι πολύ μεγάλη και η απόσβεση γίνεται άμεσα.

Ευκολία προσαρμογής

Ένα επίσης πολύ σημαντικό πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι μπορούμε να το προσαρμόσουμε όπως θέλουμε μετά την κατασκευή. Έναν τοίχο άπαξ και τον χτίσουμε, δε μπορούμε να τον διαχειριστούμε. Θα μείνει στην αρχική του θέση για πάντα. Μία κατασκευή γυψοσανίδας όμως έχουμε την δυνατότητα να την προσαρμόσουμε έτσι ώστε να μπορεί να μετακινηθεί. Ανά πάσα στιγμή μπορούμε να αλλάξουμε την διαρρύθμιση όπως επιθυμούμε.

πλεονεκτηματα γυψοσανιδας

Μπορώ να το κάνω μόνος μου;

Με βάση όλα τα παραπάνω καταλαβαίνει κανείς πόσο εύκολο υλικό στην διαχείριση είναι η γυψοσανίδα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί οποιοσδήποτε να κατασκευάσει μόνος του κάτι. Απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις από έμπειρους επαγγελματίες.

Ο Χαϊδευτός Μπλάγκος και η ομάδα του είναι ειδικοί στις τοποθετήσεις γυψοσανίδας στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Διαθέτουν επαγγελματικό εξοπλισμό, πολυετή εμπειρία και απόλυτη γνώση για κάθε κατασκευή.

Εμπιστευθείτε μας και επικοινωνήστε μαζί μας για κάθε σας ανάγκη. Κάντε κλικ εδώ

Δείτε δείγμα δουλειάς μας εδώ 

ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ