Θερμοπρόσοψη Θεσσαλονίκη

Με τον όρο εξωτερική θερμομόνωση ή θερμοπρόσοψη ουσιαστικά αναφερόμαστε σε εργασίες μόνωσης των εξωτερικών όψεων ενός κτιρίου με τη χρήση εξειδικευμένων υλικών και μεθόδων.

Η επιφάνεια των τοίχων του κτιρίου και το πάχος του μονωτικού υλικού είναι οι δύο βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος στην θερμοπρόσοψη. Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να μονώσεις μόνο ένα συγκεκριμένο τοίχο, από τον οποίο χάνεται θερμότητα, ή να κάνεις ολική εξωτερική θερμομόνωση, που είναι γνωστή και ως θερμοπρόσοψη ή κέλυφος και κοστίζει πιο ακριβά.

Εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων, αύξηση της αξίας του κτιρίου, άμεση εφαρμογή, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ευελιξία σε τυχόν αρχιτεκτονικές αλλαγές είναι τα βασικότερα οφέλη της εφαρμογής εξωτερικής θερμομόνωσης ή θερμοπρόσοψης σε ένα σπίτι, διαμέρισμα ή εργασιακό χώρο.

Για νέα κτίσματα, η εφαρμογή εξωτερικής θερμομόνωσης αποτελεί πλέον σχεδόν μονόδρομο, αλλά είναι και μια εξαιρετικά αποδοτική επιλογή για υφιστάμενα κτίσματα που έχουν κατασκευαστεί με συμβατικές μεθόδους μόνωσης. Ο λόγος είναι ότι η θερμοπρόσοψη εξοικονομεί έως και 40% περισσότερη ενέργεια σε σχέση με τον απλή μέθοδο μόνωσης τοίχου, κοινώς τη χρήση διπλής σειράς τούβλων με το μονωτικό υλικό να παρεμβάλλεται μεταξύ τους.

Στην εσωτερική θερμομόνωση, οι θερμομονωτικές πλάκες τοποθετούνται στο εσωτερικό των τοίχων ή στο ταβάνι ενός σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο χώρος αυτός να αποκτά γρήγορα το επιθυμητό επίπεδο θέρμανσης ή ψύξης, αλλά δεν το διατηρεί το ίδιο αποτελεσματικά όσο στην περίπτωση της εφαρμογής θερμοπρόσοψης.

  1. Καθαρίζεται η επιφάνεια (μεμονωμένος τοίχος ή σύνολο εξωτερικών τοίχων) και ξηλώνονται σαθρά κονιάματα.
  2. Γίνεται έλεγχος της επιπεδότητας των προσόψεων.
  3. Εάν είναι απαραίτητο, γίνεται η τοποθέτηση των μαρμαροποδιών στα παράθυρα.
  4. Τοποθετείται οριζόντιος οδηγός στη βάση του κτιρίου.
  5. Εγκαθίστανται οι θερμομονωτικές πλάκες και δημιουργείται ζώνη στεγάνωσης και προστασίας.
  6. Καλύπτονται τα κενά μεταξύ των αρμών και τρίβεται η επιφάνεια, ώστε να είναι λεία.
  7. Εφαρμόζεται το βασικό επίχρισμα και έπειτα, όταν σκληρύνει, γίνεται το αστάρωμα.

Η διογκωμένη πολυστερίνη με πάχος άνω των 10 mm θεωρείται ένα από τα καλύτερα θερμομονωτικά υλικά για θερμοπρόσοψη. Είναι καλό να τοποθετηθεί όσο το δυνατόν πιο παχύ υλικό, για να επιτευχθεί ακόμα καλύτερη εξωτερική θερμομόνωση.

Θερμοπρόσοψη Θεσσαλονίκη

Για να επιλέξετε τους καλύτερους στην Θερμοπρόσοψη στη Θεσσαλονίκη κάντε κλικ εδώ