Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με τις γυψοσανίδες

Είμαστε στη διάθεση σας για να λύσουμε όλες σας τις απορίες σχετικά με τις γυψοσανίδες. Δίνουμε απάντηση σε μερικές μόνο από τις συχνές ερωτήσεις που προκύπτουν. Για οποιαδήποτε απορία προκύψει επικοινωνήστε μαζί μας και με μεγάλη χαρά θα συζητήσουμε ό,τι χρειάζεστε.

Τι είναι οι γυψοσανίδες;

Οι γυψοσανίδες είναι  δομικά στοιχεία που αποτελούνται από πυρήνα γύψου επενδυμένο από τις δύο πλευρές με ειδικό χαρτί. Χρησιμοποιούνται ευρέως στις κατασκευές χώρων, κυρίως στο εσωτερικό κτιρίων και εγκαταστάσεων. Στην Ελλάδα οι γυψοσανίδες βρίσκονται σε μήκος 2.00m – 3.00m και πλάτος 1.2m . Το πάχος τους παρουσιάζει ποικιλία από 6.5 χιλιοστά έως 25 χιλιοστά. Όλες οι γυψοσανίδες που πωλούνται στην αγορά είναι εγκεκριμένες από τις αρμόδιες αρχές. Η εταιρία μας χρησιμοποιεί πάντα επώνυμα προϊόντα ξηράς δόμησης όπως Knauf με εγγυημένα αποτελέσματα.

Ποια είναι τα είδη γυψοσανίδας;

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από είδη γυψοσανίδας παρά το γεγονός πως οι περισσότεροι νομίζουν πως είναι μόνο ένα είδος. Εντοπίζονται 4 βασικά είδη. Αυτά είναι τα εξής :

  1. GKB Στάνταρντ
  2. GKF Πυράντοχη
  3. GKI Ανθυγρή
  4. GKF-I Ανθυγροπυράντοχη

Υπάρχουν κάποιες ακόμη εξειδικευμένες όπως οι ηχομονωτικές γυψοσανίδες και με τέσσερα λοξά άκρα 4ΑΚ. Χρησιμοποιούνται κατά περίπτωση όπου κριθεί αναγκαίο.

Τι είναι συστήματα ξηράς δόμησης;

Η ξηρά δόμηση αποτελεί ένα σύγχρονο και διαδεδομένο σύστημα δόμησης. Χρησιμοποιείται ευρέως παγκοσμίως με εξαιρετικά αποτελέσματα. Προσφέρει πολλαπλά πλεονεκτήματα και ελευθερία στο να δημιουργήσουμε ο,τι έχουμε φανταστεί. Η ξηρά δόμηση αποτέλεσε μια επανάσταση στον σχεδιασμό και στην κατασκευή εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Ειδικές κατασκευές που απαιτούσαν μεγάλες δαπάνες και χρόνο έγιναν πανεύκολες. Ουσιαστικά αντικατέστησε την παραδοσιακή δόμηση με τσιμέντο. Βρίσκει εφαρμογή σε κατασεκυές όπως οροφές, διαχωριστικά, επενδύσεις, προσόψεις, δάπεδα κλπ.

Ποια είναι η αντοχή της γυψοσανίδας;

Οι γυψοσανίδες αποτελούν ένα εξαιρετικά ανθεκτικό υλικό. Ανάλογα μάλιστα το είδος τους προσφέρουν επιπλέον προστασία. Συγκεκριμένα όσον αφορά τις αντισεισμικές ιδιότητες τους παρατηρείται εξαιρετική αντοχή. Δεν παρουσιάζουν ρήγματα και δεν καταστρέφονται. Η διάρκεια ζωής της είναι πολύ μεγάλη και δεν καταστρέφεται με την πάροδο των χρόνων. Βασική προϋπόθεση της διάρκειας ζωής τους είναι η σωστή τοποθέτηση από έμπειρους επαγγελματίες.

Τι μπορούμε να κατασκευάσουμε με γυψοσανίδες;

Ένα από τα πολλά οφέλη της γυψοσανίδας είναι πως δεν έχουμε περιορισμό στα όσα θέλουμε να κατασκευάσουμε. Μπορούμε να δημιουργήσουμε οροφές, οροφές με κρυφό φωτισμό, διαχωριστικά, επενδύσεις τοίχων, επενδύσεις τζακιών, ράφια, έπιπλα, θερμομονώσεις, προσόψεις και πολλές ακόμη κατασκευές.

Μπορεί η γυψοσανίδα να προσφέρει ηχομόνωση;

Η γυψοσανίδα σαν υλικό από μόνη της προσφέρει ηχομόνωση. Για να ενισχύσουμε όμως την ηχομόνωση εάν αυτός είναι ο σκοπός μπορεί να γίνει χρήση ειδικής ηχομονωτικής γυψοσανίδας με πετροβάμβακα.

Μπορώ να δημιουργήσω όροφο με γυψοσανίδα;

Είναι πολλές οι περιπτώσεις όπου θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν ξεχωριστό όροφο ή ένα πατάρι. Σε αυτή την περίπτωση ιδανική λύση αποτελή η τοποθέτηση γυψοσανίδας. Μπορούμε με μεγάλη ευκολία να δημιουργήσουμε μια επισκέψιμη οροφή όπου θα λειτουργεί κανονικά σαν δάπεδο και θα αντέχει μεγάλο βάρος.

Τι είναι η ορυκτή ίνα και ποιες οι εφαρμογές της;

Η ορυκτή ίνα παράγεται από φυσικά υλικά. Προσφέρουν εύκολη πρόσβαση στήν οροφή για έλεγχο ή αντικατάσταση καλωδίων, μηχανημάτων ac, υδραυλικών εγκαταστάσεων. Η οροφή ορυκτής ίνας υπάρχει σε διάφορα χρώματα και σχέδια . Είναι κατάλληλη για γραφεία και επαγγελματικούς χώρους.

Θερμομόνωση

Με την θερμομόνωση μπορούμε να πετύχουμε θεαματικά αποτελέσματα εξοικονόμησης χρημάτων και ενέργειας. Με την τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης πετυχαίνουμε το σφράγισμα της εσωτερικής θερμοκρασίας του χώρου. Έτσι η ψύξη και η θέρμανση με καλοριφές και κλιματιστικά μειώνεται σημαντικά.

γυψοσανιδες συχνες ερωτησεις

Για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση έχετε επικοινωνήστε μαζί μας! Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

 

γυψοσανιδες συχνες ερωτησεις – γυψοσανιδες θεσσαλονικη – Χαϊδευτος Μπλαγκος